Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > General WRXing > General Subaru Discussion
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31-08-2013, 08:41 PM
Potty Training Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Merriwa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Steamboat at standard level
Default Help please car wont start

Hi guys and girls.
I have a WRX MY02 tuned at All Star Garage. When I put in pin code I usually hear the fuel pump prime, now I hear nothing (New pump fitted a Year ago Warnbro 550hp something) . Then then engine turns over, engine light is on and stays on and car does not start. Yesterday we had alot of rain (car parked and not running at the time) when I drove home the engine light was on and 5 mins later the car stalled and lost powerand stopped. I could not start it... 5mins later at the lights(embarrrasing as it was) the car started with the engine light on still, got 2 mins down the road and it stopped again .Finally it started again and I got the car home. Still the same thing now at home, start car sometimes and when it does start the engine light is on and it will cut out without notice even though the car is running smooth.
Is it my immobiliser or fuel pump or maybe something else.
Please help or I have to get it towed on Monday to Subaru and hopefully they can still access the CPU even though it has been verso tuned.
plz plz
Reply With Quote
  #2  
Old 31-08-2013, 08:57 PM
TROLLEY's Avatar
Flat Four Father
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Perth
Posts: 2,680
Thanks: 166
Thanked 158 Times in 127 Posts
TROLLEY is a guruTROLLEY is a guru
Default

Search "brant" on here. Sounds like a well documented issue with the security system. Hopefully you can confirm that before towing it to Subaru who will attempt to bend you over to replace it with a new system. If it does turn out to be Brant shitting itself, get it ripped out and replace it with an aftermarket system.
__________________
[I]trolololol[/I]

Last edited by TROLLEY; 31-08-2013 at 09:26 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 31-08-2013, 09:02 PM
Potty Training Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Merriwa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Steamboat at standard level
Default hmm

Thanks looking now
Reply With Quote
  #4  
Old 31-08-2013, 09:27 PM
Potty Training Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Merriwa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Steamboat at standard level
Default

I have come to the conclusion based on you posts that i should.
1. Tow it to Subaru to find the issue .
2. If it is the Brandt alarm and its too expensive to replace get it towed to a Auto electrician to put in a new alarm as Brandt alarms suck.

I was just thinking that if it is the Brandt, the thing is a death trap waiting to happen, as I was coming up to a busy intersection when the car cut out and l was lucky I rolled out of the way of on coming traffic!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 31-08-2013, 10:48 PM
Tiigga's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: High Wycombe, Perth
Posts: 579
Thanks: 42
Thanked 13 Times in 13 Posts
Tiigga at standard level
Default

Try one of the reputable workshops for the removal of shite brandt system and install off a new alarm system

http://www.perth-wrx.com/vb/evolutio...obilisers.html


OH as trolley has said Subaru workshop may want you to BEND YOU OVER BRUUU
__________________
It's your car, It's your story,
So don't let someone else write the book.... MCM

Last edited by Tiigga; 31-08-2013 at 10:50 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-09-2013, 08:23 PM
Potty Training Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Merriwa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Steamboat at standard level
Default Done

Thanks for the help, had it towed to Subaru wangara cost $500 for a new alarm. I didn't have time to take it elsewhere . If I knew it was the alarm for sure I would have taken it somewhere else. Anyway problem solved
Reply With Quote
Reply

Tags
car, start

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 MY10 WRX Sedan - Immaculate, Original condition, Lowest km's in Perth kurt_blastoff For Sale (Cars Only) 2 15-07-2013 09:43 AM
Selling your car and what they offer MANN Complaints and Grievances 105 13-10-2009 10:22 PM
Car wouldn't start and when it did white smoke out the back OllieJ Mechanicals 7 18-05-2008 11:55 PM
Car wont start skitzyrex1 General Subaru Discussion 8 05-06-2006 12:21 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 02:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO