Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

ULTREX
Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29-08-2011, 11:42 AM
Camm's Avatar
DCCD Donut Driver
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Perth
Posts: 83
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Camm at standard level
Default Fuel Pump or Brant?!?

Hi guys im just looking for confirmation/some input on a problem im having with my fuel pump and/or brant system.

It appears to be a VERY common topic and i have been searching around the forum but everyone seems to experience slightly different symptoms. Basically when i try start my car the fuel pump doesn't prime. Now on occasion the brant keypad won't light up in order for me to put my pin in. Other times the fuel pump won't prime but the brant keypad with be flashing rows of numbers/not necessarily needing the pin to be put in. I would have said the brant system straight away if i saw there was no power/response from the brant keypad but there is intermittent power/ response so could it even be faulty wiring?

I have read VETTETOREX's "Fuel pump not Priming. No start." thread which sounds quite similar to my problems so brant system quite possibly is the culprit but i'm just looking for some confirmation from some pwrx members who have more know-how than myself before i spend $600+ putting a new security system in.

Cheers for any help
Reply With Quote
  #2  
Old 29-08-2011, 11:55 AM
karina2009's Avatar
Subaru Tech Division
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Freo, WA
Posts: 1,038
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
karina2009 is unrated
Default

brant rip it out.
used to happen to me, would have to turn my car on and off like a million times so it would prime and eventually it would and i could start but sometimes took me about 5 minutes. got stuck so many times in the middle of roads where it would just F up, and was embarrassing where ppl would see I was a girl and be like did you run out of petrol......
but after i got it taken out completely it stopped happening andd never again had any problems
__________________
KB.
Reply With Quote
  #3  
Old 29-08-2011, 12:02 PM
Camm's Avatar
DCCD Donut Driver
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Perth
Posts: 83
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Camm at standard level
Default

haha cheers KB - yer embarrasing is one way to put it. theres goes some modding dosh on a new pos alarm system
Reply With Quote
  #4  
Old 29-08-2011, 12:06 PM
karina2009's Avatar
Subaru Tech Division
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Freo, WA
Posts: 1,038
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
karina2009 is unrated
Default

ha its ok :P I just took mine out, didnt even bother replacing it, but I suppose wont hurt
just see macey, he quoted me a new basic one for $450 i think. dont know if that included taking it out tho???
__________________
KB.
Reply With Quote
  #5  
Old 29-08-2011, 12:13 PM
johnvk7's Avatar
Subaru Tech Division
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: The Noooorth
Posts: 1,212
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 9 Posts
johnvk7 at standard level
Default

Just get it removed, the car has a sophisticated immobiliser system built in.
Just make sure you notify your insurance company
__________________
Its just the internet dude, its not real.
F.B. Racing
01 WRX (STI badged)
2010 XR5 Focus
06 Impreza Hatch 2.0i
Reply With Quote
  #6  
Old 29-08-2011, 12:17 PM
Camm's Avatar
DCCD Donut Driver
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Perth
Posts: 83
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Camm at standard level
Default

cheers Johnvk7 yer thats also a slight worry to me. not only do i need to fix this problem but if i dont put a new system in woosh go my premiums
Reply With Quote
  #7  
Old 29-08-2011, 12:27 PM
johnvk7's Avatar
Subaru Tech Division
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: The Noooorth
Posts: 1,212
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 9 Posts
johnvk7 at standard level
Default

I've got an '01 WRX and it didn't have the Brant installed (was an option way back then), and I organized insurance when I bought it I told my insurance company (RAC) and they didn't care.
Didn't affect my premiums, so ring first you might be surprised
__________________
Its just the internet dude, its not real.
F.B. Racing
01 WRX (STI badged)
2010 XR5 Focus
06 Impreza Hatch 2.0i
Reply With Quote
  #8  
Old 29-08-2011, 04:56 PM
WRX Hi Five Club
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Port Kennedy
Posts: 185
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 2 Posts
RedMY01Owen at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by karina2009 View Post
ha its ok :P I just took mine out, didnt even bother replacing it, but I suppose wont hurt
just see macey, he quoted me a new basic one for $450 i think. dont know if that included taking it out tho???
This is the price including removal.
Reply With Quote
  #9  
Old 29-08-2011, 05:02 PM
Brett Allan's Avatar
Sign me up!
Subaru Tech Division
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: NOR scum
Posts: 1,410
Thanks: 48
Thanked 40 Times in 38 Posts
Brett Allan knows their stuff
Default

go autowatch, problem solved.
GL
__________________
2005 WRX STI
Reply With Quote
  #10  
Old 29-08-2011, 05:13 PM
06STI's Avatar
DCCD Donut Driver
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Karrinyup
Posts: 78
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
06STI at standard level
Default

I had this problem in my 06 sti. 5min's with a soldering iron and some solder and it was fixed. Dry relay joints on the PCB where the problem in my case, haven't had a problem since.
Reply With Quote
Reply

Tags
brant, fuel, problem, pump

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fuel pump not firing after battery disconnected skyman79 Mechanicals 15 21-10-2011 06:34 PM
Fuel pump not Priming. No start. VETTETOREX Mechanicals 19 22-09-2010 02:11 PM
F.S Highly modified 2004 STI-526 hp atw on pump fuel trainwrex For Sale (Cars Only) 1 29-04-2008 09:32 AM
Fuel Pump for Verso Tune gumby General Subaru Discussion 32 25-04-2007 04:01 PM
fuel pump problem Carnivore General Subaru Discussion 4 11-07-2006 05:30 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO