Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

ULTREX
Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-04-2013, 08:58 PM
RJD RJD is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rockingham
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RJD at standard level
Default CG8 idle/rev issue.

I have searched the forum with no luck to my question for help.

Well. This is the beginning of hopefulness. :-)
BTW. This is a carry on of the wife and I project scoob.

I got the car back from the auto elecs. They said it started. I could
not replicate it at home. Nor could they when I fetched it for some
or other reason.

Anyway. The verdict was that I had to source a manual ECU with matching key, antenna and immo ecu as autos are non existent.

Anywho. Got all that. They plugged it in and no more fault codes.
So far so bad.
They apparently managed to start it but could not get it to rev higher than 900rpm.
After much faffing with it at home. For some reason it decided to splutter some life this evening. By life I mean less than 100rpm. (Im sure they only got it to 90rpm. Not 900...) It is very erratic and there is no difference if I depress the throttle. Other than cut out.

So far I have pulled the intake manifauld of. All looks good.
Checked the TMI for blockages. Turbo spins up like a hurricane. There is spark. (only took out one plug to check with on all leads) There is fuel. There are no fault codes. But it wont idle and normal RPM. Let alone rev.

Does anyone have a clue with some pointers.

I need with this car.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2013, 09:38 PM
Kiiz's Avatar
WRX Hi Five Club
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Perth
Posts: 152
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Kiiz at standard level
Default

afm?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2013, 06:25 AM
RJD RJD is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rockingham
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RJD at standard level
Default

Doubt it at this point. If I unplug it while the engine is spluttering it stalls. If I could get it up to a normal idle speed and it does not rev. Then I would do the amf. Unless I am mistaken?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2013, 06:40 AM
tuna's Avatar
Sign me up!
Why stop at two bar?
 
Join Date: Jul 2005
Location: Where horsepower is cool again.
Posts: 5,591
Blog Entries: 5
Thanks: 7
Thanked 107 Times in 50 Posts
tuna is a gurutuna is a guru
Default

make sure all the CAM/CRANK sensors are positioned correctly and secured
__________________

Long live the WRC
Reply With Quote
  #5  
Old 09-04-2013, 10:12 AM
RJD RJD is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rockingham
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RJD at standard level
Default

Is there only one way they can be positioned? They slot in a case and only have one bolt hole with no room for adjustment it seams?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2013, 01:18 PM
GX-REX's Avatar
Sign me up!
The Converter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hocking
Posts: 2,846
Thanks: 13
Thanked 20 Times in 20 Posts
GX-REX at standard level
Default

Any chance the injectors could be gummed up?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-04-2013, 07:20 AM
RJD RJD is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rockingham
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RJD at standard level
Default

possibly injectors. i mean. is has stood for ages.
Can you have the cleaned or just new ones?

Although. I does smell heavily of over-fueling as it is. but that could be because of the low rev
no burning the fuel properly

Last edited by RJD; 10-04-2013 at 07:22 AM.
Reply With Quote
Reply

Tags
cg8, idle, idle or rev, issue, rev, spark

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samsung Galaxy 3 III 4G (earbud issue) mARC Non-WRX Discussion 20 29-12-2012 12:09 PM
Steering issue RoughStilin Mechanicals 7 24-06-2012 08:50 PM
Steering/wheel alignment issue? Joshiemitsu Mechanicals 16 21-06-2012 12:01 PM
CG8 Steering issue magic1 Mechanicals 1 10-10-2010 07:45 PM
Hot 4s Back issue!!! MY 01 WRX Wanted 0 05-01-2007 02:44 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 06:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO