Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 14-07-2015, 10:27 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perth
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jp2201 at standard level
Default

Wow that's crappy. I thought it was my key fob playing up.

The alarm system is installed when it arrives in WA, Cannington I think they told me, and apparently City Subaru have had loads of problems with the alarms that are just loose connections so I don't know who they've got installing them.

Mine doesn't have a Sat Nav but one of the courtesy cars they gave me uses the same software I think and it seemed pretty laggy, I didn't use it properly though.
Reply With Quote
  #12  
Old 15-07-2015, 08:09 AM
Lys's Avatar
Lys Lys is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: WA
Posts: 19
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lys at standard level
Default

Had my service in May and they just automatically did it they didn't tell me exactly what it covered but apparently it was for a few issues!

Interesting about the lose wiring theory, I've had my Nav system/radio & display turn off a couple of times too. Hasn't done it for a while but I've reported it so the next time it goes into the dealership, they will take the unit out and grab the serial number on the back and said they just replace them with a new unit under warranty?

My alarm lags heaps there's a huge delay between pressing the key and it doing its beep thing. Hubby has mentioned to bring it up at next service, but I think I'll bring it in before hand it's getting annoying!
Reply With Quote
  #13  
Old 15-07-2015, 11:32 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perth
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jp2201 at standard level
Default

With the amount of problems they've had with the new alarms, I wouldn't be surprised if they recalled and replaced them all.

Mine does the lag thing too intermittently, but seems to be when I'm further away from the car. If I'm next to the window and hold my thumb on the button it's fine, so it could be the receiver; I'm not sure if it uses infrared or radio wave etc, so could be the location of it?

Let me know if they do manage to fix it though as I'll get them to add it to my list!

Out of interest, which Subaru dealer did you get yours from?
Reply With Quote
  #14  
Old 15-07-2015, 12:00 PM
Lys's Avatar
Lys Lys is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: WA
Posts: 19
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lys at standard level
Default

I got mine from peel Subaru
Reply With Quote
  #15  
Old 15-07-2015, 07:03 PM
ix9's Avatar
ix9 ix9 is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Perth
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
ix9 at standard level
Default

Mines booked in next week for the alarm issues now. Will post here with the results once they take a look at it. fingers crossed!
Reply With Quote
  #16  
Old 15-07-2015, 09:06 PM
rubasu's Avatar
WRX Hi Five Club
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Perth
Posts: 270
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
rubasu at standard level
Send a message via MSN to rubasu
Default

Same issue with mine. They first said faulty earth wire. Problem still happened. They then replaced the entire alarm wiring harness under the dash and it's still happening Brant series #2. De ja vu

Last edited by rubasu; 15-07-2015 at 09:08 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 15-07-2015, 09:14 PM
rubasu's Avatar
WRX Hi Five Club
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Perth
Posts: 270
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
rubasu at standard level
Send a message via MSN to rubasu
Default

Also I might add....Car performance I love (as I have with all my STis) but the sat nav system is absolute rubbish.
Reply With Quote
  #18  
Old 15-07-2015, 10:23 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perth
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jp2201 at standard level
Default

Yeah, I'm glad I decided against the premium version now.

I had a Mazda before the WRX and the sat Nav was great on that, and the alarm worked! Love the WRX though.

Was there a problem with Brant alarms on a previous model then?
Reply With Quote
  #19  
Old 16-07-2015, 12:41 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Perth
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rage at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by Skdtme View Post
I havent had that problem but when i got the car i would de alarm it then start it and the alarm would go off. Only when i was trying to be quiet lol.

using the Perth-WRX mobile app
I had that issue too plus the LHF door refused to unlock and had to be taken to the dealer. They fixed that issue but the car has been back twice for a rattle in that door that's been there ever since they touched it.
Other than that loving it
Reply With Quote
  #20  
Old 16-07-2015, 12:57 PM
Soksta's Avatar
Perth WRX Old Skool Cool Dude
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Canning Vale
Posts: 3,175
Thanks: 181
Thanked 111 Times in 100 Posts
Soksta is a guruSoksta is a guru
Default

Quote:
Originally Posted by jp2201 View Post
Was there a problem with Brant alarms on a previous model then?
08-14 was a Sigma alarm, never had issues with it.
__________________
2015 Forester XT Premium
2020 VW Tiguan Allspace
teejay: If I wanted a comeback Id wank in front of a fan
Reply With Quote
Reply

Tags
alarm, my15, problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alarm problems after battery swap ginkumo12 Mechanicals 7 22-02-2011 11:24 PM
Resetting alarm problems? JA50N Mechanicals 1 09-07-2010 03:15 PM
Autowatch alarm issues (Luna car Audio rant) Rossco General Subaru Discussion 4 05-01-2009 10:34 AM
Car Alarm gumby Non-WRX Discussion 2 02-09-2007 10:12 AM
alarm problems tone79 General Subaru Discussion 2 26-01-2007 05:46 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO