Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > General WRXing > General Subaru Discussion
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Stratton Finance
Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 21-10-2011, 09:03 AM
mARC's Avatar
Perth WRX Old Skool Cool Dude
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: In a House
Posts: 3,619
Thanks: 43
Thanked 30 Times in 28 Posts
mARC at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by Strubaru View Post
even after celaning
How do I celaning car?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #12  
Old 21-10-2011, 09:32 AM
Jezza's Avatar
Flat Four Father
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Swan Valley
Posts: 2,301
Thanks: 20
Thanked 33 Times in 25 Posts
Jezza at standard level
Default

Could be a number of things. Most likely AFM or spark plugs.

If it's only happening on heavy boost I'd say the plugs.

I run a Unichip on my MY00 WRX, with a similar setup, but mine has the boost module, instead of using a bleed valve or anything. I had a similar problem to you last year, and thought it could have been a tuning issue, but turned out the plugs just needed changing.
Reply With Quote
  #13  
Old 21-10-2011, 05:32 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Perth
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Steve Bradfield at standard level
Default

Hi. Thanks for the input. I went to the mechanic and he tried a new one with no luck. It certianly is worse at night and feels like it is barely able to fire under strong throttle. I did get the codes checked and a knock sensor error came up and one other. I have been told it could be a spark related issue, perhaps a lead or plug problem. I will definately take it easy until it is sorted. Cheers
Reply With Quote
  #14  
Old 21-10-2011, 07:25 PM
Rossco's Avatar
Perth WRX Old Skool Cool Dude
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Perf, NOR
Posts: 5,515
Blog Entries: 11
Thanks: 54
Thanked 100 Times in 79 Posts
Rossco is a guruRossco is a guru
Send a message via MSN to Rossco
Default

It's over boosting, worse on colder nights.
__________________
Built Ej207: Semi-closed RA Cases - Wiseco Forgies - Manley rods - BC 272 cams - GDA Heads - billet f/whl - Vi-pec - WbO2 - 800cc Yellow tops - TD05-20G - 409Hp ath @ 1.75bar on E85
Reply With Quote
  #15  
Old 24-10-2011, 09:22 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Perth
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Steve Bradfield at standard level
Default

Hi all, thanks for your ideas. It is now fixed! It was a hole in the intake pipe and the plugs were absolutely stuffed from the engine running to lean. Cheers for that.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-11-2011, 09:01 PM
TarmacSTi's Avatar
DCCD Donut Driver
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Beechboro/Quinns Rocks
Posts: 80
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TarmacSTi at standard level
Default

I had the same problem, spark plugs were cactus, good to see the problem fixed
__________________
- 1997 GC8 STi Track Weapon

- 2006 VZ Maloo R8 II Cammed and Cromoly Caged Street Weapon

- 2004 VY SS II Daily driver
Reply With Quote
  #17  
Old 17-06-2013, 10:39 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newman WA
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
stirex at standard level
Default Uni Chip

Hi guys im new to this page just want to ask a question do any of you know who programs unichips in wa as i have recently brought a my04 sti and found out it has one are they easily removable as my car does seem a bit slugish boost doesn't kick in till around the 3500rpm mark is this normal any info would be great
Reply With Quote
  #18  
Old 17-06-2013, 10:46 PM
teejay's Avatar
Perth WRX Old Skool Cool Dude
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burnout Central
Posts: 8,821
Thanks: 102
Thanked 189 Times in 152 Posts
teejay is a guruteejay is a guruteejay is a guru
Send a message via MSN to teejay
Default

normal.

remove unichip they are fucking horrid.
__________________
I am only an asshole on the internet :)

[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #19  
Old 17-06-2013, 10:49 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Newman WA
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
stirex at standard level
Default

are they easily removed or will a performance shop have to do it ?
Reply With Quote
  #20  
Old 18-06-2013, 10:16 PM
Sign me up!
WRX Hi Five Club
 
Join Date: Jul 2005
Location: Perth
Posts: 209
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 4 Posts
wrx oh oh at standard level
Default

stirex:
West Racing in Osborne Park does unichip.
westracing.com.au
Unit 5/6 O'Malley Street 9446 1913

nothing wrong with unichip. depends on the application.
I had one on for a few years, got < 10% more power, more torque and fuel economy.
Reply With Quote
Reply

Tags
engine, spluttering

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video: Subaru Impreza plus BMW V10 engine equals awesome rss.feed General Subaru Discussion 0 08-09-2011 10:00 AM
Minature Engine mattmy99 Non-WRX Discussion 7 06-07-2011 05:26 PM
How long do you warm your car up for? BALISTC General Subaru Discussion 99 01-09-2010 01:15 PM
USDM Recalled MY08 Forrester FXT and MY08 WRX STI American Dave General Subaru Discussion 53 14-05-2008 06:23 PM
FAQ: Subaru Chasis and Engine Codes pmh Mechanicals 0 10-09-2005 02:34 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 08:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO