Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > General WRXing > General Subaru Discussion
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

ULTREX
Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31-10-2014, 08:58 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Australia
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Deza992450@gmail.com at standard level
Default Help Needed. WRX 2015 no power.

Hi all.

Have been working on installing a new head unit today for my 2015 WRX. Pioneer x8550bt with toyusb and aswc-1 was testing the aswc was working and had a solid red connection. Turned ignition off and connected few more wires for head unit. Switched ignition back on and was getting no lights on the aswc unit. Turned ignition back off and also connected antenna plug into head unit and when testing again I found I had no interior lights working no door interior no visor and no front ceiling lights were working. I then found out that my ignition wouldn't start either was not even turning over just silence. I plugged in the MFD and reset the time and dates etc.. And when I turned off the ignition and turned back on the MFD was displaying default settings again. I thought I'd try disconnecting negative terminal on battery and plugging that back in again and nothing.. I've unplugged all head unit and Aswc connections now. I've noticed that when switching ignition off there seems to be some sort of like crackling or static ( hard to explain) noise coming from the engine bay that wasn't there before.

Got me beat.. I'm a noob when it comes to this.
  #2  
Old 31-10-2014, 10:29 PM
dnbosiris's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Perth
Posts: 758
Thanks: 114
Thanked 24 Times in 22 Posts
dnbosiris at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by Deza992450@gmail.com View Post
Hi all.

Have been working on installing a new head unit today for my 2015 WRX. Pioneer x8550bt with toyusb and aswc-1 was testing the aswc was working and had a solid red connection. Turned ignition off and connected few more wires for head unit. Switched ignition back on and was getting no lights on the aswc unit. Turned ignition back off and also connected antenna plug into head unit and when testing again I found I had no interior lights working no door interior no visor and no front ceiling lights were working. I then found out that my ignition wouldn't start either was not even turning over just silence. I plugged in the MFD and reset the time and dates etc.. And when I turned off the ignition and turned back on the MFD was displaying default settings again. I thought I'd try disconnecting negative terminal on battery and plugging that back in again and nothing.. I've unplugged all head unit and Aswc connections now. I've noticed that when switching ignition off there seems to be some sort of like crackling or static ( hard to explain) noise coming from the engine bay that wasn't there before.

Got me beat.. I'm a noob when it comes to this.
Sounds weird mate... Maybe call a few car audio shops tomorrow you might get a friendly one who will help you over the phone. Alberts ossy :thumbup:Park
  #3  
Old 01-11-2014, 06:24 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Australia
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Deza992450@gmail.com at standard level
Default

Thanks guys. I found the problem it was the backup fuse that blew. I will disconnect negative from now on my lesson learnt.
  #4  
Old 01-11-2014, 08:51 AM
mitchwnz's Avatar
Flat Four Father
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Beeliar
Posts: 2,889
Thanks: 113
Thanked 63 Times in 50 Posts
mitchwnz knows their stuff
Send a message via MSN to mitchwnz Send a message via Skype™ to mitchwnz
Default

Nice username by the way.
__________________
2016 Levorg GT-S
Old man spec.
Closed Thread

Tags
2015, power, wrx

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2015 Subaru WRX: July/August 2014 rss.feed General Subaru Discussion 0 14-08-2014 08:20 AM
Watch Mark Higgins whomp the Isle of Man TT course in a 2015 WRX STI rss.feed General Subaru Discussion 6 25-06-2014 02:42 PM
First Drive: 2015 Subaru WRX rss.feed General Subaru Discussion 0 17-12-2013 12:50 PM
Video: 2015 Subaru WRX gets down and dirty rss.feed General Subaru Discussion 0 14-12-2013 11:30 AM
Apexi Power FC w/ hand controller to suit 98 WRX Thodd For Sale 3 17-03-2007 05:08 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO