Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-02-2017, 08:50 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Hobart
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mattem at standard level
Default Running rough then no start

Hi all, new to this forum and to subaru but recently purchased a my06 wrx wagon. Been absolutely awesome in the short time owning it. Now today came on to boost in 4th and 5th and it ran really rough and blew a lot of black smoke with a couple of miss fires. Drive off boost and seemed ok. Pulled up at some traffic lights and there was a horrible groaning noise from under the car and my partner said she could feel vibrations under her feet. (I'm guessing fuel lines). Stopped in a car park and still making noise and I could feel the bad vibrations in the fuel lines in the engine bay. Turned car off for 2 min then it wouldn't start. Just wound over. Waited like 10 min then it started and ran fine on the way home. No more noise and running fine. No codes or CEL.
So I'm sort of stumped on where to start with this. Fuel pump is only 8000ks old any help from you guys would be great. Done a lot of research but nothing sort of matches.
Car is stock with gfb BOV and 3 inch TBE

Last edited by Mattem; 04-02-2017 at 09:12 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2017, 10:08 PM
Flat Four Father
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Kewdale
Posts: 2,077
Thanks: 3
Thanked 65 Times in 48 Posts
seagull knows their stuff
Default

You have blown a hose fitting off

Check the intercooler hoses . Have a close look
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2017, 05:53 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Hobart
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mattem at standard level
Default

Checked for leaks, vac is 19-20 inHG at idle. And is running like there is nothing wrong with it now

Last edited by Mattem; 05-02-2017 at 06:17 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2017, 08:41 PM
Flat Four Father
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Kewdale
Posts: 2,077
Thanks: 3
Thanked 65 Times in 48 Posts
seagull knows their stuff
Default

Very strange
Reply With Quote
Reply

Tags
rough, routing, start

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
06 WRX Intermittent Start Issue sawaad Mechanicals 6 01-08-2016 07:54 AM
Cold start, running really rough DukeDrifter Mechanicals 2 28-09-2013 10:10 PM
GC8 turns over but won't start?? dtp30 Mechanicals 37 13-03-2013 11:01 PM
Subaru issues recall over cars that may start themselves rss.feed General Subaru Discussion 0 09-03-2013 01:50 PM
No start ... ? :o disc0-dan Mechanicals 14 06-05-2008 11:20 AM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO