Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

ULTREX
Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Like Tree4Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 07-03-2013, 07:17 AM
pmh's Avatar
pmh pmh is offline
Sign me up!
Barge Master
 
Join Date: Jul 2005
Location: Japan
Posts: 2,120
Thanks: 2
Thanked 35 Times in 25 Posts
pmh at standard level
Default

Usually if its sensors, it will drop the code in the ecu as a low voltage front, middle, exhaust sensor
It didn't show
Could it be signs of fuel pump or filter on way out
Reply With Quote
  #32  
Old 07-03-2013, 11:13 AM
Rossco's Avatar
Perth WRX Old Skool Cool Dude
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Perf, NOR
Posts: 5,515
Blog Entries: 11
Thanks: 54
Thanked 100 Times in 79 Posts
Rossco is a guruRossco is a guru
Send a message via MSN to Rossco
Default

Fuel pump is probably on it's way out....
__________________
Built Ej207: Semi-closed RA Cases - Wiseco Forgies - Manley rods - BC 272 cams - GDA Heads - billet f/whl - Vi-pec - WbO2 - 800cc Yellow tops - TD05-20G - 409Hp ath @ 1.75bar on E85
Reply With Quote
  #33  
Old 07-03-2013, 12:12 PM
Bob's Avatar
Bob Bob is offline
STI Master
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Perth
Posts: 904
Thanks: 1
Thanked 31 Times in 25 Posts
Bob at standard level
Default

Checked the coolant / oil for any cross contamination.
Check the intercooler hoses

Then I'd be checking the plugs. If the plugs haven't been changed since new (75k) they may be cactus and causing a missfire under load.
__________________
MY00 WRX. 89 Prelude. 99 CRV
Reply With Quote
  #34  
Old 07-03-2013, 12:40 PM
teejay's Avatar
Perth WRX Old Skool Cool Dude
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burnout Central
Posts: 8,822
Thanks: 102
Thanked 189 Times in 152 Posts
teejay is a guruteejay is a guruteejay is a guru
Send a message via MSN to teejay
Default

Fuel pump is my bet
__________________
I am only an asshole on the internet :)

[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #35  
Old 18-04-2013, 06:12 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Perth
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sandman at standard level
Default

For anyone interested .... the car actually "bugged out" ( forgive the pun ) yesterday and wouldn't run completely.

I rang-around the go to mechanics and Maximum Motorsport were able to squeeze me in at late notice so I had the car towed to Malaga.

Not sure what the exact problem was but they disabled the brant and discovered a air filter falling apart which had fouled the maf. I think I would have noticed this when i tried cleaning the MAF so I suspect the Brant might have been to blame and the airfilter/maf issues followed thereafter.

Oh and they checked the fuel pump after the Brant and the pump seemed to be functioning totally normal.

Hopefully that has sorted me out

Can't speak highly enough of Maximum Motorsport, they were professional and thorough.
Tiigga and G3ng like this.
Reply With Quote
Reply

Tags
hot, loss, power, smell

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power fc sensors faults WRXmy00 Mechanicals 17 27-02-2011 06:34 PM
Loss of all power, which fuse is most likely? doadrift Mechanicals 4 28-11-2010 01:16 PM
Car vs Power pole Miggidy Non-WRX Discussion 16 18-04-2006 12:22 PM
Apexi Power FC WANTED Mechanicals 1 31-01-2006 09:05 AM
Hey my 99 wrx shakes and looses power in lower revs!!! PLease help impreza_GT Mechanicals 8 24-11-2005 07:59 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO