Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-07-2015, 09:43 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perth
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jp2201 at standard level
Default MY15 alarm problems?

Is anyone with a 2015 WRX having problems with their alarm, it sets off in the early hours of the morning just to let me know it's still there!

I've had the system replaced once and all the connections checked but still no joy.

Subaru currently have the alarm manufacturers (lumen) looking into it, but I'm just interested if anyone else is having the same issue.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2015, 09:47 PM
TROLLEY's Avatar
Flat Four Father
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Perth
Posts: 2,837
Thanks: 166
Thanked 158 Times in 127 Posts
TROLLEY is a guruTROLLEY is a guru
Default

Jesus... sounds like they've installed Brant V2.0
__________________
trolololol
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2015, 06:09 AM
STI Master
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spearwood
Posts: 884
Thanks: 12
Thanked 71 Times in 68 Posts
Bram knows their stuff
Default

What type of sensors (if any) does it use? Do you have any thing suction capped on the inside windshield etc?

Ask them if the alarn has a diagnostic mode that allows you to see what the trigger was that activated the previous alarm. This can be handy in determining these types of things. If it can, and they tell you the procedure, you can check each morning after its happened.

Do you have any other extra electrics installed? Amps etc? Most alarms moniter bat voltage. The cold weather coupled with something using a tiny bit of power could trigger it.
__________________
Doing it for all the wagons out there
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2015, 08:20 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perth
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jp2201 at standard level
Default

Yeah it's the tilt sensor that is causing the problem but I've had that replaced and it still alarms.

Apparently it's a national problem, so I don't think I'm the only one.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2015, 06:51 PM
Skdtme's Avatar
Potty Training Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Perth
Posts: 33
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Skdtme at standard level
Default

I havent had that problem but when i got the car i would de alarm it then start it and the alarm would go off. Only when i was trying to be quiet lol.

using the Perth-WRX mobile app
Reply With Quote
  #6  
Old 13-07-2015, 06:59 PM
Lys's Avatar
Lys Lys is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: WA
Posts: 19
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lys at standard level
Default

Mine hasn't had that issue.

Did you have the computer upgrade just recently? Subaru should have done it with your service as a warranty job? I had mine last service which apparently fixes a fair few issues but I am not sure if it would affect the alarm?
Reply With Quote
  #7  
Old 13-07-2015, 07:01 PM
Lys's Avatar
Lys Lys is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: WA
Posts: 19
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lys at standard level
Default

I do have an issue with the central locking though. Press the unlock button twice but only lets me into drivers door and have to unlock the rest by pressing the unlock button on the door trim!
Reply With Quote
  #8  
Old 14-07-2015, 03:12 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Perth
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jp2201 at standard level
Default

When was the upgrade? The car was delivered in April and I've had it back for the 1000km check, which was about 3 weeks later. Then it's been back several times with the alarm.

I haven't had an issue with the central locking, although sometimes I'll unlock the car by pressung the unlock button on the key and the alarm doesn't bleep to says it been disarmed, so I'll have to press it again.
Reply With Quote
  #9  
Old 14-07-2015, 05:16 PM
ix9's Avatar
ix9 ix9 is offline
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Perth
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
ix9 at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by Lys View Post
Did you have the computer upgrade just recently? Subaru should have done it with your service as a warranty job? I had mine last service which apparently fixes a fair few issues but I am not sure if it would affect the alarm?
Keen to know more about this - did they tell you what the ECU upgrade does?

Quote:
Originally Posted by jp2201 View Post
and the alarm doesn't bleep to says it been disarmed, so I'll have to press it again.
Had this too. And we're not the only one.

Also had countless issues with the alarm.

Doesn't un-arm properly when you grab the handle.
Jump inside, start the car. Alarm siren goes off WTF

Then ignition won't turn off until you fully exit the car, shut the door then disarm/arm with the remote key.

Fucken piece of shit Subaru.


Mine's going back to Subaru for the alarm issues along with the Nav system being a complete steaming pile of turd too - calculates destination time wrong, and lags so far behind during turn-by-turn that it locks up for 15 seconds - so you miss your turn off.

Then comes back to life and takes 30+ seconds (no joke) to recalculate.
Reply With Quote
  #10  
Old 14-07-2015, 06:11 PM
Kremer930's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Vic Park
Posts: 550
Thanks: 3
Thanked 18 Times in 18 Posts
Kremer930 at standard level
Default

Wow. Would be pretty annoyed for a new car. I hope they sort it for you and compensate for the grief caused.
Reply With Quote
Reply

Tags
alarm, my15, problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alarm problems after battery swap ginkumo12 Mechanicals 7 22-02-2011 11:24 PM
Resetting alarm problems? JA50N Mechanicals 1 09-07-2010 03:15 PM
Autowatch alarm issues (Luna car Audio rant) Rossco General Subaru Discussion 4 05-01-2009 10:34 AM
Car Alarm gumby Non-WRX Discussion 2 02-09-2007 10:12 AM
alarm problems tone79 General Subaru Discussion 2 26-01-2007 05:46 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO