Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Like Tree2Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 09-01-2013, 08:14 PM
GX-REX's Avatar
Sign me up!
The Converter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hocking
Posts: 2,837
Thanks: 13
Thanked 20 Times in 20 Posts
GX-REX at standard level
Default

Could be any number of things really. Could even be something as simple as an earthing problem. Try getting a jumper lead and run it from the inlet to a strut tower and another from the earth terminal to the inlet.
I had this issue a few months back. Had poor earth to the motor so if and when it started it only run on 1 or 2 cylinders. Overcranking the motor trying to start it also fouled the plugs. I added two earth leads and a new set of plugs and never looked back now.
Reply With Quote
  #22  
Old 09-01-2013, 09:38 PM
Marti's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Beeliar(SOR)
Posts: 745
Thanks: 6
Thanked 21 Times in 21 Posts
Marti at standard level
Default

I'm suprised no one has mentioned this yet, I know you said you have a blank key(no chip) but does the car have a brant or an after market immobiliser ?
__________________
Marti


Car: C Red S13 Silvia 2.3l 400+rwhp-SOLD
Daily ae82 4age corolla (light mods)-Sold
Daily:SWB GQ Patrol
Will be a 03-04 STI next
Reply With Quote
  #23  
Old 10-01-2013, 03:19 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: bris
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
dtp30 at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by Marti View Post
I'm suprised no one has mentioned this yet, I know you said you have a blank key(no chip) but does the car have a brant or an after market immobiliser ?

No.. it's completely stock.. No immobiliser at all...
Reply With Quote
  #24  
Old 10-01-2013, 07:53 AM
mitchwnz's Avatar
Flat Four Father
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Beeliar
Posts: 2,786
Thanks: 113
Thanked 63 Times in 50 Posts
mitchwnz knows their stuff
Send a message via MSN to mitchwnz Send a message via Skype™ to mitchwnz
Default

I vote the fuel pump is fucked.

Sent from my GT-I9300T using Tapatalk 2
__________________
2016 Levorg GT-S
Old man spec.
Reply With Quote
  #25  
Old 10-01-2013, 08:05 AM
Marti's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Beeliar(SOR)
Posts: 745
Thanks: 6
Thanked 21 Times in 21 Posts
Marti at standard level
Default

Ok, we'll like most people have said. You have spark and ou seem to have fuel supply, but I'd hook up a fuel pressure gauge
__________________
Marti


Car: C Red S13 Silvia 2.3l 400+rwhp-SOLD
Daily ae82 4age corolla (light mods)-Sold
Daily:SWB GQ Patrol
Will be a 03-04 STI next
Reply With Quote
  #26  
Old 10-01-2013, 11:23 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: bris
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
dtp30 at standard level
Default

Fuel pump presure should be 43 PSI??

My gauge only goes to 36....

I have seen carby cars were 2 PSI was the diffrence between a working pump and starting engine...

And a pump that did somthing.. but not enough.. (engine didn't continue after starting..)

I will be puting the gauge in soon..


Thanks for all the help everyone!!! You all rock!!

D.
Reply With Quote
  #27  
Old 10-01-2013, 05:27 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: bris
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
dtp30 at standard level
Default

OK.. i thnk we are getting some were!!

put fuel preasue gague in... I just cut the hose. Cos i thought there would be some preasure still in it. But there was none..

So that didn't sound like i good start.

Put gague in, Turn key, can hear pump and relays... No preasure on gauge...

Start motor... No preasure while turning over... So i'm thinking people who said fuel pump.. might be right!! If the fuel reg on the fuel rail had gone... would that give me the same thing?

Also if i unplug the fuel pump harness and stick my multimeter in there.. if i get 12V i presume the fuel relay is ok??

Well i have a walbro fuel pump on order... i guess its going in the coupe for now!!

Thanks everyone.. i'll let you know how it all goes..

d.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-01-2013, 06:42 PM
Marti's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Beeliar(SOR)
Posts: 745
Thanks: 6
Thanked 21 Times in 21 Posts
Marti at standard level
Default

relay is fine if you can hear the pump priming
__________________
Marti


Car: C Red S13 Silvia 2.3l 400+rwhp-SOLD
Daily ae82 4age corolla (light mods)-Sold
Daily:SWB GQ Patrol
Will be a 03-04 STI next
Reply With Quote
  #29  
Old 10-01-2013, 07:03 PM
DCCD Donut Driver
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Perth
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
gavoduffy at standard level
Default

Quote:
Originally Posted by dtp30 View Post
OK.. i thnk we are getting some were!!

put fuel preasue gague in... I just cut the hose. Cos i thought there would be some preasure still in it. But there was none..

So that didn't sound like i good start.

Put gague in, Turn key, can hear pump and relays... No preasure on gauge...

Start motor... No preasure while turning over... So i'm thinking people who said fuel pump.. might be right!! If the fuel reg on the fuel rail had gone... would that give me the same thing?

Also if i unplug the fuel pump harness and stick my multimeter in there.. if i get 12V i presume the fuel relay is ok??

Well i have a walbro fuel pump on order... i guess its going in the coupe for now!!

Thanks everyone.. i'll let you know how it all goes..

d.
What pipe did ya cut?
Reply With Quote
  #30  
Old 11-01-2013, 04:28 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: bris
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
dtp30 at standard level
Default

The fuel line from filter... to manifold.. I'm sure that's fuel into the injectors...

It's not the return line... as that doesn't go to the fuel filter....
Reply With Quote
Reply

Tags
gc8, start, turns

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GC8 ecu reset (proper way!) Rossco Stock ECU Discussion 18 20-02-2018 03:00 AM
Gc8 diffrences rufazz General Subaru Discussion 6 22-11-2012 11:41 AM
Sold: gc8 black jap import ZZZsleeper For Sale 11 03-09-2012 09:54 PM
No start ... ? :o disc0-dan Mechanicals 14 06-05-2008 11:20 AM
GC8, GDB Parts & Some Freebies Xology For Sale 0 24-09-2006 02:29 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 06:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO