Perth-WRX.com  

Go Back   Perth-WRX.com > Technical > Mechanicals
Register Diddy Kart ArticlesAll AlbumsBlogs FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Welcome to Perth-WRX, click here to register!

Like Tree2Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 11-01-2013, 08:04 AM
Marti's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Beeliar(SOR)
Posts: 745
Thanks: 6
Thanked 21 Times in 21 Posts
Marti at standard level
Default

Top line is fuel in, bottom is return
__________________
Marti


Car: C Red S13 Silvia 2.3l 400+rwhp-SOLD
Daily ae82 4age corolla (light mods)-Sold
Daily:SWB GQ Patrol
Will be a 03-04 STI next
Reply With Quote
  #32  
Old 11-01-2013, 10:46 AM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: bris
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
dtp30 at standard level
Default

Well now i can't start any new posts!! Keeps saying message is too short... I can't even post a new post.. to say i can't post!!

All i can do is reply to a post that is already there...

d.
Reply With Quote
  #33  
Old 11-01-2013, 10:56 AM
tuna's Avatar
Sign me up!
Why stop at two bar?
 
Join Date: Jul 2005
Location: Where horsepower is cool again.
Posts: 5,570
Blog Entries: 5
Thanks: 7
Thanked 107 Times in 50 Posts
tuna is a gurutuna is a guru
Default

after all the hot days, i'd say the injectors need a love tap to get them opening again.

it will not be a problem with your fuel reg.
__________________

Long live the WRC
Reply With Quote
  #34  
Old 11-01-2013, 11:16 AM
GX-REX's Avatar
Sign me up!
The Converter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hocking
Posts: 2,837
Thanks: 13
Thanked 20 Times in 20 Posts
GX-REX at standard level
Default

I wonder if it could be the same prob as I had with a mates RS lib. The hose that joins the fuel pump to its cradle inside the tank had swollen and allowed the pump to break free. All I needed to fix it was about 40mm of fuel hose.
Reply With Quote
  #35  
Old 11-01-2013, 02:25 PM
Marti's Avatar
STI Master
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Beeliar(SOR)
Posts: 745
Thanks: 6
Thanked 21 Times in 21 Posts
Marti at standard level
Default

Could also be the seals on the fuel pump drying up and sucking in air instead of fuel
__________________
Marti


Car: C Red S13 Silvia 2.3l 400+rwhp-SOLD
Daily ae82 4age corolla (light mods)-Sold
Daily:SWB GQ Patrol
Will be a 03-04 STI next
Reply With Quote
  #36  
Old 09-03-2013, 04:26 PM
Potty Training Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bris
Posts: 38
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
dtp31 at standard level
Default

I just wanted to update this... it was the fuel pump. replaced it today... new pump is really loud... The same walbro in my other WRX isn't as loud... The old pump was really stuffed up.. had like rust all over it and a werid white "paste" on everthing else.. I should upload a pic..
Attached Thumbnails
20130309_123020.jpg  

Last edited by dtp31; 09-03-2013 at 04:27 PM.
Reply With Quote
  #37  
Old 13-03-2013, 07:09 PM
jEstEr?'s Avatar
Insufficient registration
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Perth-ish
Posts: 8,327
Thanks: 26
Thanked 64 Times in 47 Posts
jEstEr? knows their stuff
Default

Quote:
Originally Posted by Spektre View Post
have you tried planting you foot on the accelerator to push more fuel in?
lol, not a carby
__________________
MY93 Impreza GX 1.8L, 0hp, 0nm
Reply With Quote
  #38  
Old 13-03-2013, 11:01 PM
STI Master
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bedfordale
Posts: 682
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Darken at standard level
Default

Not looking good at all. I wouldn't be surprised if your car didn't take a swim in the ocean at some stage.

Quote:
Originally Posted by dtp31 View Post
I just wanted to update this... it was the fuel pump. replaced it today... new pump is really loud... The same walbro in my other WRX isn't as loud... The old pump was really stuffed up.. had like rust all over it and a werid white "paste" on everthing else.. I should upload a pic..
__________________
MY06 STi
Reply With Quote
  #39  
Old 27-06-2024, 06:45 PM
Scoobie Noobie
Member
 
Join Date: Jun 2024
Location: Perth
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sophena at standard level
Default

Hey guys I have a 1999 gc8 I bought without a ecu Iíve put another ecu in from another 1999 gc8 and the car still isnít starting I also bought the key off the guy with the ecu to swap the key chips over hoping thatíll help but still no luck has anyone had this issue before when swapping the ecu
Reply With Quote
  #40  
Old 28-06-2024, 07:57 AM
Hurtenstein's Avatar
Subaru Tech Division
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: C to tha V
Posts: 1,747
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 6 Posts
Hurtenstein at standard level
Default

The factory immobiliser will let the car start, but will shut down after 2-3 seconds if its not disabling. You can tell with the little key light on the dash if its disabling.

Is the new ECU from an Australian car?
__________________
Balls.
Reply With Quote
Reply

Tags
gc8, start, turns

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GC8 ecu reset (proper way!) Rossco Stock ECU Discussion 18 20-02-2018 03:00 AM
Gc8 diffrences rufazz General Subaru Discussion 6 22-11-2012 11:41 AM
Sold: gc8 black jap import ZZZsleeper For Sale 11 03-09-2012 09:54 PM
No start ... ? :o disc0-dan Mechanicals 14 06-05-2008 11:20 AM
GC8, GDB Parts & Some Freebies Xology For Sale 0 24-09-2006 02:29 PM



Welcome to Perth-WRX, click here to register!

All times are GMT +8. The time now is 05:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO